Novice ZKV vam želi vesele praznike!21. decembra, 2021... Preberi več...Akrilamid23. aprila, 2020Akrilamid je zdravju škodljiva snov, ki nastane kot posledica obdelave živil pri visoki temperaturi in nizki važnosti. Količina akrilamida se ...... Preberi več...Trans maščobne kisline (TKM)23. aprila, 2020Transmaščobe so poseben tip maščob, ki lahko nastane kot posledica industrijske hidrogenacije rastlinskih olj.Maščobe imajo veliko koristnih lastnosti za telo ...... Preberi več...Alergeni24. marca, 2020Podatki o alergenih morajo biti, skladno z zahtevo 44. člena Uredbe (EU) št 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, ...... Preberi več...Svetovni dan varne hrane 201920. maja, 2019Na predlog Združenih narodov je 7. junij proglašen za Svetovni dan varne hrane. V ta namen je v prostorih Državnega ...... Preberi več...